els 8 néts

"Viure és envellir" ¡Força! Endavant sempre!

dimarts, 21 de juliol de 2009

la lluna!L’arribada de l’home a la Lluna segueix figurant com un d’aquells estranys moments en què la gran majoria de la gent es va atrevir a somniar desperta”.

La Lluna llunyana i enigmàtica, l’ únic que hem fet amb la Lluna és posar-hi un peu a sobre”.

“Nascuts al 69 “Es varen trobar un món que llavors era impossible entendre del tot i que, transcorreguts els anys, entenc encara menys. ¿Algú l’entén?”.

La Lluna és un globus que se’ns ha escapat”.

La Terra segueix sent immensa i incomprensible”.

“Si l’home colonitza la Lluna és per treure’n profit” Duncan Jones

“Estic convençut que els russos faran tot el possible per guanyar-nos amb Mart” Buzz Aldrim

La Lluna, segons els qui hi ha estat, no fa olor de formatge ni de mantega ni de crema ni de cap de les coses que ens imaginem quan la veiem plena, les nits d’agost. La Lluna fa olor de pólvora cremada. Sembla mentida.

“Una de les coses que ens semblen més fascinants de l’arribada del home a la Lluna és la teoria que l’home no va arribar a la Lluna, que la cosa va ser un muntatge per fer la guitza als russos”.

Hergé visionari. AVENTURA FANTÀSTICA. Tintín el primer astronauta. La conquista de la Lluna per Tintín està narrada en dos àlbums del 1953 i el 1954 de Casterman (a Espanya, Joventut). El segon, On a marché sur la Lune (Hem trepitjat la Lluna) és el més venut de les aventures del reporter. A dalt, els primers passos de Tintín sobre el satèl-lit. Ça y est!...J’ai fait quelques pas!...Pour la primière fois sans doute dans a l’histoire de l’humanité ON A MARCHE SUR LA LUNÉ!

Clara lluna és a l'agost, però la de gener és millor. // El porc mort en lluna vella, fa dolenta l'escudella. // En la nova lluna, talla l'arbre que perd la fulla. // En lluna minvant no sembris ni un gra. // Fins que la lluna d'abril no hagi passat, no donis l'hivern per acabat. // La foscor de la lluna assenyala pluja. // La lluna de gener fa sortir la formiga del formiguer. // La lluna setembral és la més clara de l'any. // Lluna blanca, cobrellit i manta. // Lluna d'abril tardana, pagès, no deixis la cabana. // Lluna nova en dimecres, boira i tempestes. // Lluna que en néixer es tapa, mariner agafa la capa. // Mata el porc en lluna creixent, si no vols que es torni dolent. // Nadal amb lluna, any de fortuna. // Ni Nadal sense nevada, ni Quaresma sense pluja, ni Carnestoltes sense lluna. // El bon mariner, mirant la lluna, ja sap que fer. // Lluna blanca o vermella, no et fiïs d'ella. // Lluna blanca, mar en calma. // Lluna plena ennuvolada, abans de vuit dies mullada. // Ni vetllis amb lluna ni dormis amb sol. // Plou i fa sol, la lluna pel juliol. // Si no vols l'arbre corcat, en lluna vella l'has de tallar. // Talla el teu bosc a la lluna plena d'agost i serà sec com un os.

Visualitza la imatge a mida completa // Resultats d'imatges per a la lluna // www.caxigalines.net/.../lallunalapruna.html // LA LLUNA // Per què canvia la Lluna? // La nostra lluna