els 8 néts

"Viure és envellir" ¡Força! Endavant sempre!

dijous, 23 de juliol del 2009

€i! Compteu!

10/7/2009 - Participació ciutadana

El projecte guanyador de la rahabilitació del centre, en una exposició

La Biblioteca de la Garriga acollirà, des d'aquest divendres 10 de juliol, una exposició sobre el projecte guanyador de la rehabilitació del centre del municipi. La mostra es podrà visitar fins al 31 de juliol i, fins aquest dia, les persones que ho vulguin podran fer arribar els seus suggeriments sobre el projecte a l'Àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament. (participacio@ajlagarriga.cat) o a l'Àrea d'Acció Territorial i Sostenibilitat.

El jurat del concurs per a la rehabilitació del centre - format per representants polítics, de l'ASIC, de l'Agenda 21 i per tècnics- va seleccionar el despatx d'arquitectes guanyador el passat 15 de juny. Així, el projecte escollit va ser el de Sala-Sánchez Arquitectes SLP, Societat Professional d'Arquitectura i Urbanisme de Granollers.

A l'exposició, que s'ubicarà a l'entrada de la Biblioteca, el públic hi trobarà tot el material referent al projecte.


€i! Compteu...

Partint de la base que tot canvi comporta un temps d’adaptació, visual i de confort, des de la meva modesta critica veig que el nou projecte tot tendeix a línees rectes. Al nostre centre no és modern, ni rectilini.

El nou projecte

Te els bancs rectilinis, freds i sense espatller, (m’imagino l’home assegut i donant-se la esquena fent-la servir d’espatller) No m’agraden ni m’han agradat mai.

La plaça de l’Església

Ara es de sorra o sauló, genial, fantàstica! Ara no niant en lloc (la plaça de Vic ho és) El ciment és fred, embrutadís enseguida s’emplena de taques i xiclets enganxats. (vegeu el restaurat carrer del Negociant, està ple de taques d’oli, hi ha peces sobresortides, els escocelles plens de burilles i caques de gos, la font torta i pintada, però els bancs els millors de tot el poble) que passaria si s’adeqüessin aquet model al nou projecte, en ves de els freds bancs de ciment sense espatlleres? Mantenint la plaça amb sauló?

Els carrers

Sols aixecant els carrers a l’altura de les voreres, mantenint trossos de llambordes, el carrer desaiguant l’agua de pluja al mig (una reixa al mig del carrer) Axó sempre que no vulguem refer el clavegueram, a les hores s’ha de rebentar tot i que algú ens agafi confessats, estem en crisi. Firmaria que pogués passejar-m’hi per tot sense impediments, tot planer (passejo amb cadira electrònica)

BONA FESTA MAJOR!!!

jrrof