els 8 néts

"Viure és envellir" ¡Força! Endavant sempre!

dijous, 29 d’abril del 2010

coses de garriguencs

















Canon EOS 400D 29/04/20101 entre les 11/12 hores per jrrof

Coses de garriguencs... L’hort d’en Joan Garriga

En Joan és un home enganxat a la terra, malgrat els anys i les nafres de salut ell va fen i quant se’n cansa seu una estoneta, té la cadira a peu del tros que mana, com molt be diu ell a casa assegut al sofà ja no caminaria, de fet sembla que sigui la seva postura ajupit, doncs quant s’aixeca no hi ha maneres d’aconseguir la verticalitat del seu cos entrat amb anys i pegat a la terra, treballa de bon matí fins al migdia, cap a casa dina i la migdiada i decans fins l’endemà, no te dies festius les plantes se lo impedeixen.

Hi ha vinya emparrada, figueres podades baixes doncs per agafar el fruit sense escales, unes ufanes faveres deixant veure just les faves tendres, pesoleres farcides de pèsols petits, recent plantades hi ha pebroteres, alberginieres i tomaqueres. També un rengla llarguíssim de juliverts. No hi ha un brot d’herba enlloc, la seva magalla no para d’escardar la terra.

En Joan és feliç se’l veu feliç a pesar dels anys i les moltes nafres al cos, ara treballa sol, abans tenia un company que l’ajudava, ara per les collites grans en Jordi es que l’ajuda. De fet en Jordi mena un tros on ara i te plantades cebes.

Aquets idíl·lic paradís està situat al nord de la Garriga, a la barriada de Querol per on passa el Camí Ral, reuneix un grupet de cases antigues i alguna refeta de nou, el demés tot és horta de particulars. Josep Rof Rof

2 comentaris:

Albert Rof ha dit...

Ei! Quin hort més maco! Nosaltres a casa en tenim un de molt, molt petitet, però el cuidem amb molt il.lusió!

Albert

francesc garcia ha dit...

Josep que macos sempre els teus escrits, que maques les fotos que els acompanyen i quina sort que tenim de poder-los compartir.